Vloersystemen

Dagelijks zetten wij ons met veel enthousiasme in voor onze opdrachtgevers

01.

Egaliseren

Wanneer wordt egaline toegepast? Dit doe je wanneer een vloer oneffen is, en een glad oppervlak noodzakelijk is voor het aanbrengen van uw vloer.

Het nivelleren van de ondergrond en wanneer een glad oppervlak noodzakelijk is voor het aanbrengen van tapijt, pvc, laminaat enzovoorts. Het egaliseren en leggen van uw vloer kan door Portland Vloeren toegepast worden.

Voor het leggen van tapijt of pvc is het belangrijk dat de vloer glad gemaakt wordt. Een geegaliseerde vloer is niet waterpas, maar gebruik je voornamelijk voor het gladmaken van de ondergrond.

WhatsApp Image 2023-02-22 at 09.39.24
02.

Zandcement dekvloeren

Zandcement dekvloeren kunnen gebruikt worden wanneer je een vloer waterpas wilt hebben. Daarnaast kan er vloerverwarming toegepast worden in de cement dekvloer. Cement dekvloeren bestaan uit verschillende druksterktes, afhankelijk van de toepassing van uw vloer.

Het is mogelijk om in een cement dekvloer afschot te creeren. Dit kan bijvoorbeeld in badkamers of natte ruimtes of productieruimtes waarin levensmiddelen verwerkt worden.

De vloer is beschikbaar in diverse diktes. Het kan zowel schuin, als waterpas verwerkt worden.

De cement dekvloer kan op verschillende ondervloeren toegepast worden, als voorbehandeling voor uw uiteindelijke vloer. De vloer moet altijd een nabehandeling krijgen.

WhatsApp Image 2023-02-22 at 09.39.19
03.

Gietvloeren

Gietvloeren zijn vloeren die een gladde uitstraling hebben. Een gietvloer kenmerkt zich door vloeistof dichtheid.

Gietvloer kun je onderverdelen in polyurethaan en epoxy. Dit heeft te maken met de kwaliteit waarin je het nodig hebt. Epoxy is harder en sterker, maar niet kleurvast. De druksterkte van epoxy is vaster dan polyurethaan.

Polyurethaan vloeren gebruik je voornamelijk wanneer een vloer kleurvast moet zijn. Dit wordt onder meer in kantoren en woningen gebruikt vanwege kleurvastheid. Bij epoxy vloeren is dat niet het geval. Deze worden bijvoorbeeld in autoshowrooms, productieruimtes of magazijnen toegepast worden. Het vloersysteem bestaat uit diverse lagen en kan afgewerkt worden met een beschermlaag tegen chemische middelen.

Onze gietvloeren voldoen aan de HACCP eisen.

WhatsApp Image 2023-02-22 at 09.39.10
04.

Coatingvloeren

Coating vloeren worden toegepast wanneer je hetzelfde uiterlijk wilt hebben dan een gietvloer, maar een goedkopere oplossing wenst. De voorwaarde voor de ondergrond moet dan ook zeer vlak zijn en een goede sterkte hebben, omdat een coatingvloer ongeveer een een fractie van een milimeter dik is. De oneffenheden van de ondergrond worden zichtbaar wanneer de ondervloer niet vlak is.

Coating- en gietvloeren kunnen hoogglans, zijdeglans of mat afgewerkt worden.

Een gietvloer is ongeveer 4 mm dik, maar een coatingvloer is veel dunner. Je hebt dan een minder materiaal nodig.
Deze vloer is ook vloeistofdicht en je kunt het uiterlijk van de vloer effen of gemeleerd realiseren.

Door vlokken tijdens het proces aan te brengen, kan de vloer er minder vuil uitzien, omdat deze gemeleerd toegepast wordt.

Als laatste kunnen vloeren ook anti-slip verwerkt worden, voor bijvoorbeeld in natte ruimten.

_DSC0931
Portland Vloeren

Wij denken met u mee